Huge collection of meals from the best brands
Shipment within 24 hours to the whole of Europe
Trusted webshop with reviews to prove it

Pat's BCB

HOE HET ALLEMAAL BEGON

In de zomer van 1997 waren Pat Tatera en een vriend aan het backpacken door de zuidelijke regio van Canyon Lands National Park in Utah. Vlak voordat ze vertrokken kochten ze een 12-pack bier bij een brouwerij in Moab, zette ze op ijs in de koelbox, en lieten ze toen achter in de auto aan het begin van de trail. Halverwege de middag kwamen ze aan op hun uitgekozen kampeerplek in een indrukwekkend mooi deel van het park. De lucht was blauw en de heerlijke lucht van bitterkruid was overal. Alles was perfect… behalve 1 ding. Geen Bier! Na alles tot zich genomen te hebben, besloten ze alles in te pakken en terug te gaan zodat ze konden genieten van een heerlijk biertje.

Sinds die dag is het Pat’s missie geweest om draagbaar bier te creëren voor hikers. In de 15 jaar die volgden deed hij meerdere pogingen om een geconcentreerd bier te ontwikkelen. Maar, elke poging stuitte op veel frustratie. Tot op een dag, met een drankje uitkijkend over de oceaan, kreeg hij het idee van Hydro minimal fermentation – in plaats van focussen op het verwijderen van water uit het bier, voeg vanaf het begin geen water toe. Deze unieke gedachte leidde tot een kettingreactie van stappen rond complexe problemen, die leiden tot het HBT proces.

Nu kan hij genieten van een biertje waar zijn avonturen hem ook naar toe brengen...

 

 PORTABLE CARBONATOR

Het meest milieubewuste koolzuurhoudende drank systeem op aarde! Deze geweldige kleine toevoeging aan je uitrusting is ontworpen met de nadruk op robuustheid, duurzaamheid en de eerste van zijn soort in functionaliteit. Deze fles functioneert prima als je standaard waterfles (geeuw). Maar wanneer je hem in een hogere versnelling schakelt en de technologie onder de dop ontketent, dan kun je een uitbarsting van verfrissend koolzuur toevoegen aan elk drankje naar keuze. Dus het maakt niet uit hoe ver je reislust je brengt, je kan nog steeds genieten van een fris, koolzuurhoudende drankje overal op de planeet. Cheers!


Stap-voor-stap het gebruik van The Blue Carbonator Bottle

 

 

BREW CONCENTRATE

Bier bestaat eigenlijk voor 95% uit water, en dit maakt het zwaar, log en duur om te vervoeren. Maar met de innovatieve Hybrid Brewing Technology kan een bijna waterloos brouwsel concentraat worden gemaakt dat alle smaak, alcohol per volume en de aroma van een Micro Brew behoudt. Dit bier concentraat is geen uitgedroogd bier.

In tegenstelling tot andere concentraat processen, is dit niet zomaar bier brouwen en dan het water achteraf er weer uit verwijderen (dit is ook zeer energie-inefficiënt). In plaats daarvan, laat het HBT proces het toe om te starten met bijna geen water en intensief controleren van de fermentatie. Het resultaat; Pat's Pale Rail & Black Hop. De eerste twee grote bieren met alle smaak die je mag verwachten van een premium micro brew. Alles wat je doet is water erbij, koolzuur toevoegen, en genieten.

Terwijl u geniet van een bier van Pat’s BCB op uw volgende avontuur, denkt u dan ook eens aan de voordelen voor het milieu welke je geholpen hebt door het niet onnodig verbranden van fossiele brandstoffen voor het verwerken en vervoeren van al dat extra water. Dat is nog eens inventief drinken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HYBRID BREWING TECHNOLOGY

HBT (Hybrid Brewing Technolgy) is het unieke proces ontwikkeld met als enige doel het produceren van een sterk geconcentreerd bier dat zijn unieke karakter en kwaliteit behoud nadat het gemixt wordt met water. De smaak staat op gelijke voet met de meeste brouwerijen op de markt. Voor de eindgebruiker, is het gewoon een heerlijk smakende bier, maar achter elke slok schittert een ecologisch en economisch superieur product, zoals dit bier is er geen gelijke op deze planeet.

Vraag: Waarom wordt het Hybrid Technolgy genoemd?
Het bier van Pat’s BCB is sterk geconcentreerd wat betekent dat er een hoog percentage alcohol (zoals whisky, of een andere gedistilleerde drank). Maar, wanneer je er water aan toevoegt en koolzuur, dan wordt het concentraat een goed ouderwets biertje. Dus ... van het ene moment op het andere weten we niet zeker hoe we het moeten noemen. Is het een gedistilleerde drank? Is het bier concentraat? Is het beide? Het is een hybride!

NF (Nested Fermentation)
De kern van de Hybrid Brewing Technology is het geneste fermentatieproces. Het is deze fase van het proces dat resulteert in een dramatische reductie van het energieverbruik tijdens het bier concentraat productieproces. Het heeft de energie-eisen van het brouwproces verminderd tot het punt wat de bijnaam "Cold Fermentation" heeft gekregen. Misschien niet zo groot een bijdrage aan de mensheid als 'Cold Fusion', maar ze waren er behoorlijk trots op bij Pat’s BCB.

 

 

 

 

 

PAT'S VISION

Een einde maken aan het verpakken van koolzuurhoudende drankjes in plastic, glazen of aluminium wegwerp verpakkingen en het onnodig verbranden van brandstof  voor het vervoeren wat in wezen niets anders is dan water.

Een pioneer zijn in een wereldwijde bezorgingssysteem dat er naar streeft om water in zijn natuurlijke en meest waardevolle toestand (zuiver water) te behouden tot het moment dat de consument ervoor kiest om een concentraat toe te voegen en het water te veranderen in bier of een koolzuurhoudende drank.

Een systeem van duurzaamheid ondersteunen waarbij consumenten gezamelijk de last dragen van toegang tot schoon water over de hele wereld.

 

SOCIAL & ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY

 

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Huge collection of meals from the best brands
Shipment within 24 hours to the whole of Europe
Trusted webshop with reviews to prove it