Lyo Food

Lyo Food Logo

De geschiedenis van LYO FOOD is sterk verbonden met haar samenwerkingspartner Lyovit - een van de belangrijkste producenten van gevriesdroogde kruiden, vruchten en groenten met 20 jaar ervaring op de markt. Om aan de behoeften van de klimmers, zeilers, backpackers en andere extreme sporters te voldoen, gebruikt Lyovit zijn revolutionaire technologie en know-how om de eerste serie van gevriesdroogde maaltijden te lanceren in 1998. Het product kreeg de naam "Lyofood" en werd warm onthaald op de markt.
Door de toenemende vraag naar gezonde en lekkere gevriesdroogde maaltijden, werd een nieuwe internationale expansie strategie ontwikkeld. Het merk Lyofood werd afgescheiden van het moederbedrijf en hersteld als LYO FOOD. Met een nieuw design, nieuwe verpakking en de bewezen kwaliteit LYO FOOD lanceerde haar nieuwe productlijn genaamd LYO EXPEDITIE.
De ideeën en de outdoor ervaring van LYO FOOD gecombineerd met de know-how en de technologie van Lyovit zijn de perfecte fundament voor het creëren van uitzonderlijke producten.

100 % NATUURLIJK INGREDIENTEN

Geen conserveringsmiddelen of kunstmatige voedseltoevoegingen worden gebruikt om LYO EXPEDITIE maaltijden te bereiden . Leveranciers worden door LYO FOOD zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Alle kruiden worden geteeld op eigen velden . LYO FOOD gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten . Er zijn geen smaakversterkers of kunstmatige smaakstoffen aan de maaltijden toegevoegd.KOKEN VOOR VRIESDROGEN

LYO FOOD heeft een unieke technologie ontwikkeld , die is gebaseerd op het koken van alle maaltijden ingrediënten voor ze te vriesdrogen - net als een normale gerecht wordt bereid . Het resultaat is de echte smaak van zelfgemaakte maaltijd. Andere aanbieders van gevriesdroogde maaltijden mengen de ingredienten nadat ze afzonderlijk zijn bereid .

KOKEN DE MAALTIJD VOOR VRIESDROGEN ZORGT VOOR :
 
- Extreem hoge voedingswaarde
Door de consumptie van een LYO EXPEDITIE maaltijd kunt u eindeloze fysieke topprestaties leveren . De unieke technologie van LYO FOOD zodat LYO producten worden gekenmerkt door een van de grootste hoeveelheid calorieën op de markt .

- Smaak van een vers gekookte maaltijd
De ervaren koks bereiden LYO EXPEDITIE maaltijden alsof ze een echt restaurant schotel klaar maken. Alleen verse ingrediënten en LYO kruiden worden gebruikt om de schotel een uitzonderlijke echte smaak te geven .

- Functioneel en veilig verpakt
LYO EXPEDITIE verpakkingen zijn ontworpen om klein en lichtgewicht te zijn . Barre omstandigheden die worden ervaren tijdens expedities waren de belangrijkste zorg in de ontwikkelingsfase . Extreme temperaturen , hoogte of vochtigheid - LYO EXPEDITIE maaltijden hebben het allemaal meegemaakt en de verpakking heeft bewezen 100 % veilig te zijn. Terwijl het denken over de praktische kant van de verpakking , heeft LYO FOOD niet vergeten aantrekkelijk en modern design .WAAROM VRIESDROGEN
Vriesdrogen is ook bekend als LYOphilisation

- Frisse smaak
Gevriesdroogd voedsel behoudt zijn oorspronkelijke smaak . Vriesdrogen verwijdert alleen het vochtgehalte . De smaak blijft onveranderd .

- Hoge voedingswaarde
Gevriesdroogd voedsel heeft een zeer hoge calorieën waarde . Daarnaast behoudt het alle natuurlijke vitaminen en mineralen van het voedsel .

 - Originele vorm en grootte van het product
In tegenstelling tot andere droogmethoden behoudt gevriesdroogd voedsel zijn oorspronkelijke vorm en grootte .

- Laag gewicht
Tijdens het vriesdroogproces wordt 98 % van het vochtgehalte verwijderd , wat resulteert in significant minder gewicht . De maaltijden zijn licht van gewicht en compact verpakt .

- Lange houdbaarheid
Gevriesdroogd voedsel kan worden opgeslagen voor een lange tijd . Omdat het watergehalte tijdens het vriesdroog proces wordt verwijderd wordt de actie van micro-organismen en enzymen geremd . Dankzij de hermetische verzegelde verpakking kunnen water en zuurstof niet bij de maaltijd . Daarnaast wordt een zuurstof absorber aan elk pakket toegevoegd ( de absorber is niet schadelijk voor uw gezondheid , maar dient echter vóór de consumptie van de maaltijd te worden verwijderd) .

- Simpele bereiding
Bij de sublimatie die plaats vindt tijdens het vriesdroogproces onstaan luchtspleten  in het product . Het toevoegen van water bereidt de maaltijd en kan binnen enkele minuten worden gegeten.

- Veilig en gezond
Om ervoor te zorgen LYO FOOD maaltijden veilig zijn in elk aspect , worden ze twee keer gecontroleerd in het lab . Direct na het koken en voor de tweede keer na het vriesdroogproces.

45 Producten